Houby a houbičky

Friday, July 07, 2006

Pokrmy z hub IV

| HŘIBY s MASEM (masitý pokrm s houbami) 400 g hub, 300 g masa (telecí vepřové) 20 g tuku, sůl.
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, dáme s drobně nakrájenými houbami a s tukem do vhodné nádoby a dusíme zvolna pod pokličkou. Podléváme horkým vývarem z kostí nebo vařící vodou. Jako přílohu podáme rýži, těstoviny nebo slané pečivo.
SALÁT Z HŘÍBKŮ (salát)
400 g hub, 15 g oleje, 1 lžička octa, 40 g cibule, petrželová nat, sůl
Ve slané vodě uvaříme pěkné tvrdé hříbky (jemnější druhy se jen předvaří), dáme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky nebo plátky, dobře promícháme s octem a olejem. Přidáme trochu jemně nakrájené cibule a petrželové natě.
ŽAMPIÓNOVÉ PYRÉ (houbový zákusek)
1000 g žampionů, 50 g másla, štáva z půlky citrónu, 0,31 bešamelu, OJ I smetany. Syrové žampiony propasírujeme nebo pomeleme na masovém strojku, smíchá-I me s citrónovou šťávou, okořeníme, vydusíme všechnu šťávu a přidáme bešamel se smetanou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home