Houby a houbičky

Sunday, July 02, 2006

Pokrmy z hub II

KYSELO z NOVOPACKÁ (hlavní pokrm)
100g hub, 50g žitného kvásku (chlebového těsta) 50g másla, 3 vejce, sůl.
Žitný kvásek polijeme ráno mírně teplou vodou a necháme stát Čerstvě očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do vařící vody. Za stálého míchání vlijeme chlebové těsto a vše asi 20 minut povaříme. Omastíme máslem a dosolíme. Vejce připravíme na másle jako míchaná a zapečeme. Rozdělíme na dílky a zalijeme polévkou z kvásku.
HOUBY JAKO OVAR (hlavní pokrm)
700 g hub, 1 cibule, 1 lžíce hořčice, 1 jablko, kousek křenu, sůl
Houby nakrájíme na dosti velké kusy (malé nekrájíme, nýbrž necháme celé). Vhodíme je do vroucí osolené vody a necháme čtvrt hodiny vařit. Z odvaru hub uvaříme polévku. K houbovému ovaru podáváme chléb nebo slané pečivo, hořčici, cibuli nebo jablečný křen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home