Houby a houbičky

Tuesday, June 27, 2006

Pokrmy z hub

Kuchařské předpisy si můžeme rozdělit do několika skupin: předkrmy, polévky, houby jako hlavní součást pokrmu, houbové omáčky, houby se zeleninou, masité pokrmy s houbami, saláty, houbové zákusky. V každé této skupině bychom mohli uvést desítky nových předpisů. To by však přesahovalo rámec této publikace, a proto je zde jen několik vybraných ukázek. Jednu z prvních houbařských kuchařek vydal F. Smotlacha v roce 1934 s názvem Houby v kuchyni. Publikaci se stejným názvem vydala autorům M. Pulcovi a M. Smotlachovi v roce 1967 Práce. Obě vyšly v několika vydáních a jsou rozebrané. V Jihočeském nakladatelství v Českých Budějovicích vyšla v roce 1982 Jihočeská houbařská kuchařka od Viléma Vrabce a kol. Časopis čs. houbařů přináší speciální předpisy na přípravu pokrmů z různých druhů hub. V odborné literatuře nalezne čtenář další Zde jen několik předpisů:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home