Houby a houbičky

Saturday, May 06, 2006

Použití hub v kuchyni

Do chladničky nedáváme houby už rozkrájené; je-li to však nutné, tak jen na krá kou dobu (pul dne). Plodnice zdravé, mladé, očištěné a celé, popř. na polovinu rozkrojené podélným řezem, vydrží v chladničce i několik dní. Uložit houby v chladničce na delší dobu než týden se nedoporučuje. Zmrznuti houbám většinou neškodí, pokud byly před zmrznutím v pořádku. Rozmrzle houby je vždy nutno co nejdříve zpracovat. Ve stravě člověka se houby velmi dobře uplatní příjemnou charakteristickou chutí a vůní. Houbami můžeme „nahradit" maso, neboť z nich lze připravit obalované řízky, ovar, karbanátky, dršťky, guláš, plnit jimi papriky, těsta apod. Doporučujeme připravovat i konzervovat houby ve směsi. Není dobré se omezovat jen na jeden druh. Ve směsích můžeme dosáhnout rozmanitosti chuti. Jsou ovšem pokrmy a předpisy, které vyžadují pouze jeden určitý druh houby.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home